Sociale architectuur: het boek

Johan de Kleuver schreef op basis van zijn decennialange ervaring het boekje 'Sociale architectuur: het sociale bouwproces voor woongemeenschappen' (A5-formaat, 133 pagina's), verkrijgbaar in de boekhandel en online (ook als e-book).
Het is als e-book ook in het Engels verschenen om deze kennis beschikbaar te maken voor internationaal gebruik. Zie de QR-codes hieronder.


De flaptekst:

Het verlangen

Je praat er vaak over met vrienden. Wat zou het mooi zijn om samen te wonen. Wat je allemaal wel niet zou kunnen en willen doen. Het is niet zomaar een idee, het is echt je droom.

De laatste jaren is er een toenemend verlangen om die droom na te streven en uit te bouwen met anderen. Het kost tijd, dat weet je en je bent bereid om die tijd te investeren. Dan gaan het tweede en derde jaar voorbij. Er zijn mensen bijgekomen, maar sommigen zijn ook alweer vertrokken. De groep blijft veranderen. Gaat het lukken met die droom?

Geschat wordt dat het bij zeker 90% niet gaat lukken. Maar waar ligt dat aan? Hoe kun je bouwen aan een woongroep met een grotere kans op succes?

Een goed fundament leggen

Vanuit mijn ervaring help ik je met het leggen van een goed fundament.


Ga verwoorden wat voor jou de heipalen onder de gewenste gemeenschap zijn.
Zoek op basis daarvan naar geschikte medestanders. Wie heeft ideeën die aansluiten en aanvullen? Wie wil er samen met jou werken aan een gedeelde droom vanuit een overeenkomstige levenshouding?

Elk hoofdstuk in dit boek helpt je op verschillende gebieden om stap voor stap je droom concreet te maken en aan een succesvolle startersgroep te bouwen. Vanaf het allereerste begin kun je werken met een duidelijk gemeenschapsprofiel dat onmiddellijk eenheid en betrokkenheid creëert.


WONEN IN JE DROOM, DAT IS TOCH HET MOOISTE WAT ER BESTAAT?


Johan de Kleuver en zijn partner Marret Kramer waren midden twintig toen ze besloten een middelgrote woongemeenschap te beginnen. Sinds 1989 wonen ze met andere oprichters in hun gezamenlijk ontwikkelde gebouw in Haarlem. Johan deelt regelmatig zijn kennis met initiatief-woongroepen. Na 35 jaar was het hoog tijd om deze inzichten breder te delen.

INHOUDSOPGAVE:NAAR ONLINE WINKELS:
Fysiek boekje via deze link of de
eerste QR-code hieronder

E-boekje via links: Nederlands of Engels
of via de twee bovenstaande QR-codes