Vox Amalia

Ons werk brengt ons op veel verschillende werkplekken van anderen. Een daarvan is Van Oord, het bijzondere Nederlandse familiebedrijf met 150 jaar ervaring als internationale waterbouwer (en dat zich sinds 2018 Koninklijke Van Oord mag noemen). Sinds enkele jaren verzorgt Innova het Junior Leadership Programme (JLP) voor getalenteerde young professionals van Van Oord.

Door Jarno Zwaal, een oud-deelnemer van het JLP die er al vanaf het begin van de bouw bij betrokken was, werden we uitgenodigd de Vox Amalia te bekijken, Van Oords onlangs door koningin Máxima gedoopte nieuwe schip – een buitenkansje om dit wonder van technisch vernuft en innovatie van nabij te zien op de scheepswerf in Schiedam.

Het was een mooi momentje toen we tijdens de rondleiding (nee, we liepen niemand in de weg – het was na werktijd:) op het dek een uitgevoerd verbeteridee van een andere deelnemer konden bewonderen. Hij had dit als onderdeel van het programma bedacht en zijn leiderschapsvaardigheden in geoefend door mensen enthousiast te maken, andere afdelingen te overtuigen en er budget voor te krijgen. Een aansprekend voorbeeld van ondernemerschap, lef, samenwerking en resultaatgerichtheid. En het gevoel dat je als begeleiders een bijdrage hebt mogen leveren aan de ontwikkeling van jonge mensen, blijft iets speciaals. Zeker als je opeens oog in oog met een tastbaar resultaat daarvan staat, op een enorm indrukwekkend schip als onderdeel van Hollands Glorie!

Jarno Zwaal bij zijn werkplek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *